Tjänstepensionens dag – din pensionsdag under året

Efter att ätit kanelbullar under ett antal år på kanelbullens dag så tyckte min, numera före detta, kollega Jenny Jeppsson att tjänstepensionen borde ha en egen dag eftersom tjänstepensionen för många kommer att vara den viktigaste delen av den framtida pensionen.

Så att det nu, ett antal år senare, är allt fler som denna dag, den 27 september, uppmärksammar tjänstepensionen är förklarligt. Det är allt från olika arbetsgivare till media som tycker att tjänstepension är något att prata om. Men än är jobbet inte klart. Det finns fortfarende mycket att göra när det gäller att skapa intresse när det gäller tjänstepension. Ännu så är det allt för få arbetsgivare som lyfter fram tjänstepension till exempel när de rekryterar nya medarbetare. Det är dessutom så att de anställdas pensionsengagemang minskat i år enlig den undersökning vi presenterade i mitten av juni. Där visade det sig att sex av tio personer är ganska eller mycket oengagerad av sin pension, deras ”framtidslön”. Undrar om lika många är oengagerade när det gäller deras nuvarande lön.

Visst vore det härligt att någon gång få se att arbetsgivarna redan i sina platsannonser talar om att man erbjuder tjänstepension och att man när man diskuterar anställningsvillkor pratar om tjänstepensionen på samma sätt som man diskuterar till exempel lön eller andra förmåner.
Så jag hoppas att ni därute får en bra en bra dag och att ni passar på att logga in på min pension.se eller på PTKs rådgivningstjänst och ser över hur just din tjänstepension ser ut.

Tomas Carlsson
Pensionsexpert på Collectum